Lumea mea e simpla…

…about me

Prius

pe 30 Noiembrie 2011

Toyota s-a dovedit a fi masina cea mai implicata in protejarea mediului inconjurator. Cu totii stim ca planeta are resurse limitate si trebuie sa recunoastem ca vedem in media tot mai des, stiri cu efectele negative asupra ei. Semnalul de alarma este tras. Toyota nu a putut sa ramana indiferenta si a conceput o masina care sa consume cat mai putin, masina hybrid. Aceasta masina vor avea implicatii majore la nivel ecomonic. Sa facem un exercitiu de imaginatie. Sa ne gandim, ca de maine, gasim benzinariile cu program de doua ore pe zi, deoarece resursele de petrol s-au imputinat foarte mult. Ce facem? Ne intoarcem la cal si caruta? Tocmai pentru a nu se intamplat acest lucru, Toyota a lansat masina hybrid.

Resursele alternative au inceput sa aiba si la noi cautare, panouri solare, energie eoliana, combustibili din biomasa si altele. Natura insasi este o energie pura si noi trebuie doar sa fim atenti la ea si sa o folosim. Insa omul a invadat natura si a distrus-o in mare masura. Fac parte din generatia cand toata lumea vroia sa aiba motoare din ce in ce mai mari. Lucru care trebuie sa inceteze acum, inainte de a fi prea tarziu.

Masinile hibride nu vor fi bine primite de unii ca ei. Prima data le vor adopta cei care vor un stil de viata sanatos, de la o alimentatie sanatoasa la un aer sanatos. Aceste persoane au rude, au prieteni si vor merge cu ei in masina. Vor vedea ca o masina pe care o ignorau, le poate oferi multe. Incetul cu incetul cercul se mareste. E ca intr-un anturaj, dar aici e vorba de un lucru benefic. Conducand o astfel de masina, ei vor devenii mai responsabili, mai atenti cu mediul inconjurator si chiar vor participa la campanii de ecologizare. Statul roman a introdus impozit pe masini in functie de capacitatea motorului. Astfel romanii au inceput sa cumpere masini cu motor mai mic, care pana atunci nici nu existau pentru ei.

Masina hybrid il face pe om sa sa constientizeze efectele negative ale lui asupra mediului, prin folosirea a doua motoare electrice si un mod EV care permite condusul in modul exclusiv electric. Anul trecut am participat la un test drive la Toyota. Nu puteam sa nu testez si o masina hybrid. Impresia mea era ca o sa fie o masina lenesa, ca vom auzi claxoane in urma noastra ca sa le facem loc… Gresit. Masina m-a impresionat foarte mult. Materialele folosite sunt de calitate, dau senzatia de lux si nu de plastic de proasta calitate. Dupa 2-3 kilometrii am oprit muzica pentru a-i auzii motorul. El torcea acolo linistit. Este o masina impresionanta si prietenoasa. Un stil de viata sanatos trebuie sa se reflecte prin tot ce faci.

Va propun un alt test. Sa ne gandim cum ar fi ca toate industriile auto, sa scoata de maine, doar masini hibride. Ar ramane atatia oameni fara un job, printre ei pot si parintii, fratii sau prietenii nostrii. Trecea de la o masina clasica la un hybrid trebuie sa se faca treptat. Startul a fost dat de Toyota, in cativa ani alta marca si tot asa. Comportamentul soferului se va schimba greu si dupa multi ani la fel ca si trecerea de la masina clasica la una hybrid. Dupa acesti ani, soferul va fi mai civilzat, mai echilibrat, mai ordonat si gestul de a arunca pe jos resturile va disparea.

Masini se vor vinde in continuare si din ce in ce intr-un numar cat mai mare. Reducerea dioxidul de carbon va fi un subiect foarte dezbatut si treptat, fiecare industrie auto, va trece la modelul hybrid. Vor fi modificari si asupra conceptului de e-mobility. Parca si vad ca noile baterii se vor incarca de la soare, asemenea panourilor solare.

Hybrid te conduce catre viitor, pe un drum sigur. Linistea motorului te va impresiona, lipsa fumului te va surpinde.

Toyota Prius – primul model auto hybrid de serie din lume.

Superblog 2011 – Etapa 30

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: