Lumea mea e simpla…

…about me

Etapa 25. Se naste o legenda

pe 25 Noiembrie 2012

Lumea ce ne inconjoara este lumea aparentei. Omul intotdeauna se ascunde in spatele unui aspect mai frumos sau mai putin reusit, dar trebuie sa stim sa citim sufletul omului ca sa aflam cine e cu adevarat. Plecand de la aceasta idee, am pornit catre Paris, unde stiam ca se afla Quasimodo, personajul care descrie cel mai bine ideea despre lumea in care traim.
Frumusetea lui era una bine ascunsa. De il priveai, te intrebai, oare cu ce a gresit el in aceasta lume? Ce greutate ii apasa de umeri, de este asa de cocosat? Avea multa iubire de oferit, dar nu isi gasea sufletul pereche. Calatorea peste tot in Franta. Ii placea sa observe totul de la distanta ca se obijnuise cu rautatiile oamenilor. Cel mai mult ii placea sa se refugieze undeva departe de oameni, pe insula Ile de re. Locul cel mai frecventat de el era manastirea Notre Dame de re, se simtea ca acasa. In apropiere este un fort vechi. Doi ochi bine ascunsi intr-un turn ii pusese inima pe jar. Ai cui era, de ce erau ei acolo nu a putut sa afle. Ar fi vrut sa isi incerce si el norocul, sa o priveasca macar o data in fata. Eforturile lui a fost in zadar. Cu inima sfasiata s-a intors in inima Parisului. An dupa an, durerea din suflet il apasa si mai rau.
Quasimodo murea pe zi ce trecea. Cocosatul de la Notre Dame se nastea in locul lui.
Pe o zi ploiasa, cand suflarea Parisului era redusa la tacere, cand picuri reci cadeau pe corpul lui, o mana firava i-a ridicat fata si l-a privit in ochi. Era fermecat de doi ochi albastrii, pe care ii cunostea pe ce ai lui. Ma ai in fata acum si acesta este inceputul nostru. Te-am urmarit atat de mult, incat dorul de tine m-a facut sa lupt pentru iubirea ta. Acum sunt aici.
S-au casatorit si sufletul lui se simtea pentru prima data alintat si incepea sa priveasca cu voie buna toti oaspetii ce ii calcau casa. O admira atat de mult si ii placea sa o vada cum se aranja. Isi schimba accesoriile, dar niciodata nu isi schimba inelul ce il purta. Culoarea lui cu greu puteai sa o privesti. Au trait fericiti si reteta lor a fost ca niciodata sa nu o intrebe de acel inel. El o iubea prea mult si a acceptat fara sa clipeasca, dar mereu se gandea de unde il are.
Azi ei mai traiesc doar in sufletele celor care le viziteaza casa si/sau le crede iubirea. In rest, lumea vocifereaza ca ea ar fi fost o vrajitoare. Cu inelul ar fi vrajit garda de la turn si asa a scapat de acolo. I-a trebuit doar un scop si cand l-a vazut a stiut ca el o va faca sa aiba o viata normala, fericita. Azi inelul este foarte cautat. El trage cortina si iti arata adevarata fata a sufletului. In spatele unui chip urat, in spatele unui trup diform, se afla mare dragoste. Daca inelul a era vrajit sau nu, ramane sa ne intrebam noi dar mai bine ne-am indrepta gandurile catre iubirea din suflet si am invata sa privim oamenii in ochi ca doar acolo este poarta sufletului. Inelul este dat in urmarire generala de sufletele oamenilor.
Mica bijuterie fermecata, mica bijuterie vrajita se afla la capataiul fiecarui inceput de iubire pentru a le da binecuvantarea.

Anunțuri

One response to “Etapa 25. Se naste o legenda

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: