Lumea mea e simpla…

…about me

Paulo Coelho – Adulter

pe 23 august 2015

adulter_N_ai_tr_it_dac_n_ai_iubitIntr-o relatie, secretele fac mai mult rau decat sinceritatea. Din pacate pot spune ca asa este. Mi-a trebuit ceva timp pana am inteles asta, dar datorita (si nu din cauza) acestei invataturi, pot spune, ca azi, sunt o femeie fericita.
„Adulter” este o capodopera si merita o atentie deosebita. Fara nici un studiu de caz, stiu ca aceasta carte este in general citita de femei si multe dintre ele se pot indentifica cu Linda sau o persoana apropiata lor a trecut prin experientele acestui personaj.
Este o carte care se lectureaza cu o mare usurinta, o data inceputa nu o mai poti lasa din mana pana nu o termini. Subiectul cartii este unul delicat. Linda, o femeie care are absolut ce si-ar putea dorii, care cade prada rutinei si din dorinta de a iesi din aceasta stare ajunge sa isi insele sotul. Linda crede intre ea si fostul iubit din adolescenta, s-a reaprins flacara iubirii. Dezamagirea ei e sa afle ca pentru Jacob nu e altceva decat o noua cucerire. Cu el descopera senzatii, experiente ce nu credea ca o sa ii aduca placere. Acum ea vrea sa incerce noi si noi experiente, tot ce stie ea ca exista. Cum s-a ajuns la raceala dintre ea si sot? Are legatura cu plictisul, cu lipsa de pasiune pentru viata, cu raritatea provocarilor.
Orbita de pasiunea ei pentru Jacob, ajunge sa puna la cale un plan pentru indepartarea sotiei acestuia, pe care o vede ca pe o rivala, ca pe o povara pentru Jacob. Soarta, destinul ii aduce pe cei 4 protagonisti impreuna la masa, iar Linda care intr-o capcana pe care nimeni nu i-o intinsese. Reactia si raspunsurile ei, o trezesc pe Marianne (sotia lui Jacob), ca intre cei doi e mai mult decat lasa ei sa se vada.
Paulo Coelho imbraca intr-o nota de optimism personajul – sotul Lindei. Sotul ei o asteapta acasa de fiecare data si alege sa nu faca scene de gelozie spunand ca a asistat la scene teribile de gelozie in copilaria sa. Linda, ajunsa la capatul puterilor cu acesta viata paralela, decide sa isi deschida sufletul catre sotul ei. El alege sa ramana alaturi de ea, ii spune ca stie prin ce trece, dar atat de mult o iubeste si atat de mult inseamna pentru el, chiar daca el nu isi arata sentimentele, incat ramane sa lupte pentru casnicia pe care au construit-o timp de 10 ani.
Linda ramane cu sotul ei, si se gandeste cu duiosie la Jacob si Marianne si spune ca ei au readus-o la sotul si familia sa.
PS: ar fi meritat?
” Nu există nimic care să nu se rezolve cu timpul. ”
” A iubi înseamnă a transforma sclavia în libertate. ”
” Ceea ce ucide legătura între două persoane e tocmai lipsa de provocări, senzaţia că nimic nu mai este o noutate. Avem
nevoie să fim în continuare o surpriză unul pentru celălalt. ”
10713012_619805998128422_8302018413947503047_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: