Lumea mea e simpla…

…about me

Proba 13. Scenariu de nuntă, la Golden Tulip Times

pe 4 Noiembrie 2015

Imi place sa imi ajut prietenii, sa contribui la fericirea lor. E foarte puternic sentimentul sa stii ca ai fost alaturi de ei de la inceput. Simti succesul lor ca si cum ar fi al tau. Napoleon Hill, Zig Ziglar, Dale Carnegie si alti liderii si autorii din domeniul dezvoltarii personale, sunt de convingerea ca daca vrei sa ai succes in viata, trebuie sa ii ajuti pe altii sa aiba succes. Ajutandu-i pe ei, capeti numele de consilier de incredere si oamenii vor apela la tine cu mai multa incredere. Facand foarte mult bine altora, mult bine ti se va intoarce. Chiar inzecit. Pornind de la aceasta idee, va dati seama ca nu am putut sa imi refuz cea mai buna prietena din copilarie care m-a anuntat, in timp ce luam masa in oras, ca urmeaza sa se marite si ca vrea sa o ajut. Vestea a sosit o data cu apusul de soare, culorile cerului dansau in fata ochilor mei, zeci de nuante de albastru, imbinate cu galben, portocaliu si chiar rosu, totul era in fata mea ca cel mai frumos spectacol al naturii. Am sarit de pe scaun, m-am dus sa o imbratisez scotand sunete indescifrabile, moment in care toata lumea din restaurant ne privea, nimic nu conta. Am ajuns acasa pasind pe nori pufosi de vata si cu un zumzet de albini in ganduri. Pot sa spun ca am avut noroc, al meu „hubbylicious” era in birou, lucra. Pe motiv ca nu vreau sa il deranjez, i-am dat un mesaj in care ii sintetizam vestea si ca am ajuns acasa.

sursa poza blog.zugly.ro

sursa poza blog.zugly.ro

A doua zi au inceput cautarile, primul lucru pe care trebuia sa il decidem era locatia. Viitorul sot, era provincial ca si hubbylicious, si trebuia sa ne gandim si unde o sa ii cazam rudele si prietenii. Ne gandeam noi: doua-trei persoane pot ramane la mine, altele doua-trei la sora mea, dar tot ramaneau multe persoane pe dinafara. Ne-am trezit in fata unei probleme la care nu ne gandisem pana atunci, bucurestence get-beget am realizat ca nu cunoastem prea multe hoteluri unde am putea sa cazam oamenii, dar rezolvarea era simpla. De zeci si mii de ori trecusem pe langa acele reviste gratuite pe care le poti lua de la mall, unde sunt prezentate locatii si diferite evenimente ce vor urma. Imediat cum am facut rost de aceasta revista simteam ca norocul ne va surade. O rasfoiam noi surazatoare cand, dintr-o data amandoua am citit in cor cu o voce domoala: nunta de vis in Bucuresti la restaurantul Good Old Times din cadrul hotelului Golden Tulip Times. Dupa ce am citit toate facilitatiile oferite de ei, ne-am uitat una la alta spunand cazare de 4* pentru invitații sosiți din provincie, mai ca am fi dorit sa fim si noi cazate acolo. Doua probleme rezoltate dintr-un foc plus ca avea capacitatea pe care o doream, 100 de persoane. Nici nu ne venea sa credem. Ai alt avant in organizarea unui eveniment, cand incepi cu dreptul.
8888-golden-tulip-times-300x107

Fara sa mai scoatem nici un cuvant, ne-am apucat de mana si hotarate am batut la portile restaurantului Good Old Times. Administratorul restaurantului parca ne astepta, era in mijlocul salii si cum ne-a vazut a afisat un zambet imens. Ne-a prezentat personalul tanar, calificat, profesionalist și deosebit de amabil al restaurantului care ii va intampina pe invitati cu sampanie, vor poftii invitatii sa serveasca ce vor dorii de la Candy bar, iar apoi ii vor indruma spre mesele lor. Pentru Candy bar ne-am gandit la mini eclere, mini amandine, bomboane fondant, macarons, bezele, mini cupcakes, mini tarte cu ciocolata, cu vanilie si cu lamaie, rafaello simple sau cu invelis de migdale, ferelli, Verine Panna Cotta si Trois Mousse, torturi in varianta mini: Mozart, ciococheesecake, tort de branza copt, egiptean, pavlova, mini choux. Cand a auzit variantele noastre, a afisat un zambet mare, venisem cu temele facute, da i-am adaugat ca lista ramane deschisa.

Pe urma ne-a invitat sa vedem variantele de decor. Am ales unul minimalism unde simplicitatea si rafinamentul formeaza un tot unitar, in nuante de calde: beige, champagne, alb perlat combinat cu o nuanta neutra – calda maroul care simbolizeaza sinceritatea. Florile pe care urma sa le foloseasca erau trandafiri pitici de un alb perlat, „asezonati” cu tranfafiri galbeni asezati intr-o maniera deosebita.

sursa poza: facebook.com/GoldenTulipTimesHotel

sursa poza: facebook.com/GoldenTulipTimesHotel

Pe ziua de azi lucrurile decursesera nesperat de bine. In drum spre casa ma tot gandeam la marturii. Prietena mea vazand ca un gand nu imi da pace, ma intreaba ce ma nelinisteste. Si ii spun: marturiile, ma gandeam la ceva inedit, ceva ce omul nu il va arunca imediat dupa nunta, cum ar fi o fotografie. Voi doi o sa stati sa primiti invitatii si chiar atunci fotograful o sa va faca poza si pana la plecare pozele vor fi gata. I-am vazut mirarea in ochii si asa de mult s-a bucurat incat mi-a sarit in brate. Atunci am observat cat de mult slabise. In acel moment mi-am spus: care mireasa nu vrea sa fie slaba in ziua nuntii?

Tema de gandire pentru urmatoarele zile era play-list-ul care va incanta invitatii, cat si melodia care va deschide seara. Atat eu, cat si ea aveam atatea melodii frumoase incat nu stiam cum sa o alegem pe cea care urma sa fie melodia mirilor. Ceea ce ne linistea era faptul ca indiferent de alegerea, ea va fi „etalata” oamenilor placut pentru ca sonoritatea salii era bine pusa la punct. Atunci cand ai multe melodii la dispozitie e greu de ales una, cand ai doua melodii e si mai greu. Eu aveam o propunere, ea avea alta. Publicul trebuia sa decida. Cum nu voiam ca invitatii sa o cunoasca, am apelat la vox pop. Cu melodiile pe telefon am inceput sa oprim oameni pe care ii rugam sa ne ajute in rezolvarea acestei dileme. Variantele erau Westlife – Beautiful in White si Hélène Segara, Joe Dassin – Et si tu n’existais pas. Indiferent de cati oameni intrebam, mereu se facea egalitate. Trebuia sa apelam la asul din maneca, mergem cu melodiile la restaurant si le testam. Cand incepe a doua melodie sa cante, o fetita de 5-6 ani, se ridica si incepe sa danseze cu atata pofta, incat micuta nici nu stia ca hotarare importanta luase. Mesenii vor avea parte de multe genuri de muzica, de la melodii vechi consacrate, la slagare vechi romanesti, la muzica usoara si populara si nu in ultimul rand la hit-urile momentului, pe scurt atmosfera va fi intretinuta atat de un DJ cat si de o formatie. Cu acest punct rezolvat, voiam sa stam la taclale despre verzi si uscate, dar ea s-a scuzat ca se simte obosita si ca o lasam pe alta zi.

Un alt punct important de rezolvat era meniul. In ceea ce priveste bautura am ales Open bar, dar cu mancarea era mai dificil. Ni se adusese la cunostiinta ca cel ce se va ocupa de acest lucru va fi Chef Constantin Ianculescu. Lucru care ne-a incantat mai ales ca stiam ca are in spate o echipa de 4*. Voiam un meniu variat, bogat si suprinzator. Cu ochii in meniu imi spune: Doar cu un astfel de meniu putem sa impacam pe toata lumea. Atat de mult mi-a placut ce a zis, incat o simteam implinita, multumita de alegere. Mai era de ales tortul mirilor, dar acesta va fi o surpriza si pentru miri. Acesta va fi oferit de cei de la restaurantul Good Old Times ca dar de nunta. Am vrut sa aflu detalii pentru prietena mea, dar fara sorti de izbanda. Sunt foarte profesionalisti in meseria lor.
Good-Old-Times-Gallery-3-1024x682

Planurile oranizatorice decurgeau destul de bine, in schimb nu stiam nimic despre rochia ei. M-am gandit ca poate deja o are de nu aduce aminte nimic despre acest aspect, pentru ca mult timp pana la marele eveniment nu mai era. Acest gand mi-a fost spulberat de sunetul telefonlui. Era chiar ea, care ma invita sa merg cu ea sa probeze pentru ultima data rochia. Acolo m-am intalnit si cu viitorul sot. Oare cat de adevarata sa fie expresia ca sotul nu are voie sa vada rochia pana la nunta? Ei bine, la scurt timp dupa sosirea mea acolo, am inteles rolul lui. Ea avea lacrimi pe obraji, el ii sustinea talia cu o mana si o pupa din cand in cand pe frunte. Erau atat de atenti unul cu altul, dar in acelasi timp ceva imi spunea ca ceva nu este in regula. M-au luat in brate, m-au pupat si el mi-a spus: Iti multumim tot ce faci pentru noi, dar aceasta nu este nunta noastra, este nunta ta. Te rog, nu spune nimic acum. I s-au mai dat doua luni de trait. Si-a dorit foarte mult sa iti indeplineasca acest vis si in fiecare seara cand o aduceai acasa, dupa alergatura pregatirilor, o vedeam foarte incantata. Mi-am dorit ca aceste pregatiri sa nu se termine. Al tau hubbylicious este de acord. Nu iti fa griji pentru el si nici pentru ea. Dumnezeu are un plan pentru fiecare. E timpul tau. Ochii ii aveam plini de lacrimi, nu am putut sa scot un cuvant doua zile. Tot ea a fost cea care m-a scos din aceasta stare. A venit la usa si mi-a intins o rochie, o rochie de mireasa. Mi-as dorii sa porti acesta rochie, a fost a mamei mele. Am inceput sa plang iar, cu suspine de data aceasta. Ochii ei erau linistiti, rochia era superba, se anunta nunta perfecta.

Articolul a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Anunțuri

One response to “Proba 13. Scenariu de nuntă, la Golden Tulip Times

  1. Buna seara. Doresc sa va contactez pe email sau facebook pentru a va propune o colaborare. nu am gasit pe site o modalitate de contact asa ca apelez la acest comment pe care sper ca il veti regasi rapid si ma veti contacta la tiberiu.catalina@gmail.com sau pe acest facebook. Toate cele bune. Tiberiu CATALINA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: