Lumea mea e simpla…

…about me

Educi o femeie, educi o intreaga generatie

pe 31 Iulie 2016

Jocuri de copii, amintiri de neuitat. Acum multi multi ani ne jucam leapsa, ne jucam sotronul, castelul, glusca si o gramada de alte jocuri. Jocul inceta cand unul din parinti ne striga sa intram in casa. Le spuneam ca imediat si mai trecea o ora sau chiar doua pana intram in casa. Indiferent care parinte ne striga, stiam ca e valabil pentru toti. In timp ce urcam scarile, uneori observam ca nu gasesc cheia, ori o pierdusem, ori o uitasem. Tata si mama erau amandoi schimbul doi. Adormeam la usa pana cand unul din vecini ne vedea si ne lua la el. Ne era rusine sa mergem noi, de buna-voia, si sa le spunem ca am uitat cheia si nu avem unde sa dormim. Grija noastra era azi ce ne mai jucam, azi ce poveste mai creăm.

Chiar si atunci cand intarziam, mama ne certa cu grija. O simteam cum sufera pentru ca nu o ascultam. In momentul in care ne baga la dus si se apleca sa ma spele, puneam o mana pe spatele ei si ii simteam suspinele. Poate ca si plangea, dar nu indrazneam sa o privesc in ochi. A doua zi venea si ne trezea, pe saruta pe frunte si ne chema la masa. In acest ritm s-au desfasurat zilele mele de vara. Bateriile nu se terminau niciodata.

Grija zilei de maine le rapea din timpul pe care mi-ar fi placut sa ni-l acorde noua. Azi, privind in urma, o vad ca pe o mama o persoana extrem de devotata: mie, fratelui meu, tatalui nostru si casei, ba chiar si serviciului. Avea grija de noi toti, o singura persoana a neglijat: pe ea insasi. Acum, cand durerea de la problemele ei de sanatate o razbesc, este singurul moment cand cere ajutor. Este o persoana care s-a sacrificat pentru familie neincetat, este o persoana care gaseste fericire in lucruri marunte: o privire, o mangaiere, o mana de ajutor data fara ca ea sa o ceara. Doua perechi de ochi, i-au dat puterea de care a avut nevoie.
portret-de-familie-facut-acasa
Generatia ei a fost plina de femeie pe bune. Astazi exista o campania #femeipebune, mai multe detalii aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: