Lumea mea e simpla…

…about me

Lectura, o pasiune

pe 14 aprilie 2019


Cărțile sunt cele mai bune prietene ale omului pentru că ele ne stimulează, ne alungă grijile de peste zi și, mai mult de atât, ele nu vor spune secretele noastre la nimeni, nici măcar nu comunică între ele.
Cu câr citim mai multe cărți beletristică cu atât ne vom cultiva mai mult și vom afla mereu lucruri noi.
Nu pot spune despre mine că am fost tot timpul o cititoare întărită, dar de la un timp există tot timpul o carte alături de care îmi petrec o buna parte din timpul liber.
De când am început să citesc regulat am observat că multe filme care mi-au placut sunt inspirate din cărți: The Hunter Games, Harry Potter, The Fault in Stors. Aceste cărți fac parte din categoria YA (young adults).
Apetitul pentru povești despre adolescenți nu arată nici un semn ca ar încetini. Unul din motive ar fi că aceste cărți pot ajuta adolescenții sa se proiecteze în ficțiune. Cărțile din această categorie prezintă o mulțime de atuuri și pentru adulți, la urma urmei au fost cu toții adolescenți cândva.
Pe lista mea de „next book” se află cărțile: Only over hours, Fangirl, To all the boys I’ve loved before, One of us is lying, Toffee, Clean. Lista este destul de mare, dar știu că o sa am și o mulțime de momente plăcute pe care le voi petrece alături de ele. 2019 este un an care promite mult pentru toți pasionații de legătură. Vor apărea noi romane ale unor autori deja consacrați. părți noi pentru trilogiile deja începute cât și cărți de debut.
Nu îmi place să mă autocaracterizez ca fiind o persoană romantică, dar trebuie să recunosc că îmi place să citesc cărți care îmi aduc aminte de perioada mea adolescentină când aveam fluturi în stomac; de asemenea îmi plac și cărțile pline de secrete cu priviri si săruturi furate.
O autoare care surprinde foarte bine primii fiori ai dragostei este Stephanie Parkins cu trilogia „Anna și sărutul franțuzesc „. Anna este o tânără care are un prieten loial, dar și o pasiune pe care sa devină mai mult , nu este deloc încântată când este expediată la un internat în Paris. Ea va privi cu alți ochi aceasta experiență din momentul în care îl întâlnește pe Etienne St. Clair. Etienne este un tânăr frumos, deștept, fermecător. Ai putea spune că le are pe toate.. inclusiv o prietenă.
În orașul iubirii, dorințele pot deveni realitate atunci când crezi în ele cu adevărat.
În primul volum ne delectăm cu povestea lor de iubire, iar în următoarele 2 părți din trilogie, ne bucur de fiecare moment când ii readuce în prim plan și aflăm nii detalii din povestea lor de iubire.
YA sunt bine venite la orice vârstă, fiecare din noi avem momente în care ne place să ne aducem aminte de dragostea adolescentină de care ne îndepărtăm pe zi ce trece.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: