Lumea mea e simpla…

…about me

Problema daunatorilor la timpul trecut

pe 25 octombrie 2015

Spitalele, cata nevoie avem de ele si cat de mult incercam sa nu ajungem sa fim pacienti. Atunci cand copilul, nepotul sau oricare alt micut este bolnav si trebuie internat, durerea ia proportii impresionante. Ca si cum acest lucru nu era de ajuns, acolo se intampla sa fim intampinati (uneori) si de purici. Cum de e posibil asa ceva?, tipa un pacient. L-a vazut venind cu pasi grabiti catre cabinet, a lasat o foaie pe care scrisese: servicii dezinsectie constanta.

Explicatii sunt multe, asa e romanul, daca e nevoie iti explica si de ce s-a nascut. Atunci cand ai parte de o asa primire, uiti ca nu personalul acelei sectii e de vina, ca si ei se confrunta cu aceasta problema. Exista un compartiment caruia i se spune DDD – Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie. Ei sunt cei care ar trebui sa combata aceasta problema, ei sunt cei care ar trebui trasi la raspundere. Ei vin, stropesc cu ceva si pleaca. Incheie un proces verbal pentru activitatea din ziua respectiva si sunt acoperiti de acte. Asa stau ei linistiti pana la urmatoarea sesizare sau pana la urmatoarea programare care este obligatoriu o data pe luna. Poate data urmatoare, cineva va gasii o plosnita de pat. Ce e de facut? Acest obicei al angajatilor, sa fie acoperiti de acte, nu rezolva problema.

ddd_logoDe multe ori am auzit de externalizarea laboratoarelor de analize medicale din spital, a bucatariei, a serviciilor de contabilitate. Eu as propune, ca si angajat al unui spital de pediatrie, externalizarea compartimentului DDD. Am cautat detalii despre compania de pe acel bilet. Ei se intituleaza simplu, Compania DDD. Dispun de aparatura de ultima generatie, au cele mai bune metode de instruire si sunt responsabili fata de mediu. M-a incantat faptul ca aceasta firma ofera garantie pe toata durata contractului, ei vor intervenii ori de cate ori este nevoie pentru combaterea daunatorilor. Este o firma care isi respecta cientii, in maxim 48 de ore contractul este incheiat si acest lucru este ca o carte de vizita pentru promtitudinea serviciilor lor. Si totusi, sa-i cred pe cuvant? Unitatile sanitare necesita o atentie speciala. Cautarile au continuat si am vazut ca au recomandari de la unitatiile sanitare cu care au incheiat deja contract de colaborare.
Problema daunatorilor exista, solutie pentru eradicarea ei am gasit, tot ce mai lipseste este urmatoarea sedinta, comitelul de conducere pentru prezentarea problemei si pentru luarea unei decizii.


Lasă un comentariu